Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović:Razvoj regiona kroz infrastrukturne projekte

    Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom predloga premijera Aleksandra Vučića nemačkoj kancelarki Angeli Merkel o razvoju regionalne infrastrukture, da postoji opšta saglasnost i opšti dogovor da možemo da se razvijamo kao region kroz infrastrukturne projekte.

    "Rekla bih da sada imamo saglasnost, postoji jedan opšti dogovor da možemo kao region da se razvijamo upravo kroz infrastrukturne projekte, bilo da je u pitanju saobraćaj, bilo da je u pitanju energetika", rekla je Mihajlović novinarima na aeromitingu u Vršcu.

    Ona je ocenila da je Srbija u prethodnih 10 godina predstavljala mnoge projekte, ali kada ne postoji opšta saglasnost celog regiona i, naravno zemalja EU, onda se sve to teže realizuje i mnogo teže ide.

    Prema njenim rečima, to je ono što Srbija može da ponudi celoj Evropi, pored školovanih ljudi, i da pomogne da se naša zemlja razvija. Mapa sa idejama za regionalne infrastrukturne projekte, koju je premijer Vučić predstavio nemačkoj kancelarki u četvrtak u Berlinu, sadrži plan železničke pruge Beograd-Sarajevo, izgradnje auto-puta Niš-Priština i rekonstrukcije putnog i pružnog koridora Srbija – Crna Gora – Albanija.

    Ti projekti umnogome bi ubrzali kretanje i robe i ljudi u regionu. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE