Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Srbija nije uvela niti će uvoditi sankcije Rusiji`

    Srbija nije uvela niti će uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

    "Apsolutno je jasno: Srbija je i u ovom izuzetno teškom periodu potvrdila svojim ruskim partnerima da je ona njihov najbolji prijatelj u Evropi i Srbija nije uvela i neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije Federacije", rekao je Vučić u izjavi emitovanoj na tv kanalu Rosija 24.

    Govoreći delom na ruskom, a delom na srpskom, premijer je istakao da je pozicija Srbije po tom pitanju veoma jasna i dodao da su pred Srbijom i Rusijom važni zajednički projekti i "mi ćemo nastaviti da ih razvijamo zajedno".

    "Srbija je potpisala sporazum o izgradnji Južnog toka i tačka. Naša pozicija o tome je apsolutno jasna. Razgovaramo o tome sa našim evropskim partnerima i sa našim ruskim partnerima. To je veoma važan energetski projekat za Srbiju i Srbija ne menja svoje mišljenje zavisno od toga kakva je politička situacija u ovom trenutku u svetu", rekao je Vučić.

    Naš je zadatak, naglasio je, da radimo za dobrobit naše zemlje, našeg naroda, za dobrobit energetske bezbednosti Srbije.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE