Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić kupuje vinariju u Hrvatskoj?

    Za preuzimanje hrvatske Vinarije Plančić, kako iz neslužbenih izvora saznaje portal Seebiz, zainteresovani su Vinarija Tikveš i srpski biznismen Miodrag Kostić.

    Croatia Lloyd nedavno je pokrenuo proces prodaje vinarije Plančić u kojoj drži 51 odsto udela, a odluka o prodaji bila je donekle očekivana nakon što je objavljena vest da Croatia osiguranje (CO) gasi Croatia Lloyd. CO većinski udeo u vinariji drži još od 2009., kad su vinariju koju je osnovao Antun Plančić dokapitalizovali sa 7,5 miliona kuna.

    Godinu dana ranije, Plančić je dobio koncesiju za zemljište u državnom vlasništvu. Tamo je nameravao da posadi najveći vinograd u komadu na svim sredozemnim ostrvima, a onda je počela kriza… Croatia Lloyd lani je s mesta direktora smenio Plančića i na njegovo mesto postavio splitskog finansijera Tomislava Tukića. Vinarija ni tada nije profunkcionisala jer Croatia osiguranje, i samo u procesu prodaje, nije bilo spremno ulagati novac u vinograde.

    Vlasnik MK grupe i predsednik Kluba Privrednik Miodrag Kostić pažnju medija izazvao je nedavno nakon odluke da će prihvatiti poziv premijera Aleksandra Vučića da pomogne u restrukturiranju nekog javnog preduzeća – gubitaša.

    On i ranije nije krio da želi da proširi biznis u regionu, ove godine se dovodili su ga u vezu sa izgradnjom novog odmarališta na Brezovici, a u januaru su iz kompanije demantovali da se udružuju sa Podravkom, već da pregovaraju o potencijalnoj saradnji na novim tržištima.

    Da ’čeka k’o napeta puška’ kada su akvizicije u regionu u pitanju, Kostić je rekao i prošle godine na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

    "Čekamo kao napeta puška i čim se za nas ukaže prilika za akviziciju u Hrvatskoj, reagovaćemo. Zanimaju nas hoteli, ali i vaše šećerane."

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE