Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obradović:EPS će zapošljavati u proizvodnji struje

    Elektroprivreda Srbije (EPS) će u procesu promene organizacije, zapošljavati u proizvodnom sektoru, a ne samo otpuštati višak, najavio je danas vršilac dužnosti direktora EPS-a, Aleksandar Obradović.

    On je u Lazarevcu, prilikom potpisivanja ugovora o prelasku dela proizvodnih radnika iz preduzeća "Kolubara usluge" u Rudarski basen "Kolubara", rekao da je i taj čin jasan signal da organizacione promene ne znače samo otpuštanje.

    Ugovor o radu danas je potpisalo 80 radnika "Kolubara usluga", a ukupno se iz tog preduzeća koje je iz RB "Kolubara" izdvojeno 2005. godine, u bivšu kompaniju vratilo 1.399 ljudi.

    "Prosec korporativizacije znači da EPS mora da posluje efikasnije i profitabilnije. Analize organizacione šeme su pokazale da nedostaju radnici u produktivnom delu: rudarstvu, proizvodnji i distribuciji električne energije", rekao je Obradović.

    Promena organizacije koja dolazi obuhvatiće i rešenje problema viškova u neproduktivnom delu, ali u saradnji sa sindikatima i na transparentan način.

    "Svi moramo da imamo jedan zajednički cilj: da EPS posluje uspešnije i bolje od 1. janura 2015. EPS će biti potpuno na tržištu jer će i domaćinstva moći da biraju snabdevača strujom", rekao je Obradović.

    Dodao je da će EPS-u trebati podrška Vlade Srbije da se "odbrani rudarski sektor" jer je EU ne želi razvoj rudarstva i proizvodnje struje iz lignita.

    "Zato nam je potrebna podrška Vlade da se rudarski sektor odbrani", kazao je Obradović i dodao da EPS, da bi dobio podršku, mora da dokaže da je efikasan u poslovanju i da proizvodi struju po najnižnoj mogućoj ceni i posluje profitabilno", rekao je Obradović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE