Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osnovana Kanadsko-srpska poslovna asocijacija

    U Beogradu je osnovana Kanadsko-srpska poslovna asocijacija (CANSEE) čiji će prioritet u radu biti podrška saradnji srpskih i kanadskih firmi i unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

    Predsednik PKS Željko Sertić rekao je u Ambasadi Kanade, prilikom osnivanja asocijacije na čelu sa Mirjanom Dončić Beaton, da je Vlada Srbije uložila veliki napor da pokrene procese razvoja ekonomije i stvori dobar poslovni ambijent.

     Podsticajno okruženje ključno je za dolazak investitora, dodao je on i izrazio zadovoljstvo sve većim interesovanjem kanadskih firmi za saradnju sa srpskim kompanijama.

     Osnivanju su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Kanade Džon Baird, ambasador Kanade u Beogradu Roman Waschuk, kao i predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice iz regiona i sveta.

    Prioritet u radu ove asocijacije biće unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje i podrška saradnji srpskih i kanadskih firmi, posebno u oblasti energetike i rudarstva, informaciono komunikacionih tehnologija, poljoprivredno prehrambene, farmaceutske industrije i drugih privrednih grana, navedeno je u saopštenju.

    Kanadsko-srpska asocijacija biće podrška unapređenju poslovnog ambijenta, razmeni pozitivnog iskustva poslovanja kompanija i ohrabrivanju investitora.

    Osnivanje Kanadsko-srpske poslovne asocijacije podržale su kompanije Avala Resources, Magna Seating, Ivančić i sinovi, Dominion voting, Reservoir minerali, Mundoro, Rand investicije i Apatinska pivara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE