Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moskva preti zabranom letova

    U slučaju novih sankcija Rusiji, iz Kremlja stižu najave da bi mogao da usledi asimetričan odgovor, poput zabrane letova stranim kompanijama nad ruskom teritorijom, što bi moglo da prouzrokuje bankrot nekih avioprevoznika.

    Premijer Dmitrij Medvedev najavio je da će, u slučaju da Ruskoj Federaciji bude uveden još jedan set sankcija, u oblasti energetike ili finansijskom sektoru, Moskva biti prinuđena da odgovori, na primer, restrikcijom letova stranih kompanija nad ruskom teritorijom.

    Medvedev je u intervjuu za ruske Vedomosti, naveo da promena maršrute letova može dovesti do bankrotstva mnogih aviokompanija, koje se i onako nalaze na ivici opstanka, preneo je Glas Rusije.

    Zapadne zemlje treba pitati da li će biti novih sankcija Moskvi i ukoliko uvedu sankcije vezano za energiju ili dalja ograničenja za naš finansijski sektor, mi ćemo morati da asimetrično odgovorimo.

    Na primer, ograničenja u transportnoj sferi. Polazimo od toga da imamo prijateljske odnose sa našim evropskim partnerima, tako da je nebo iznad Rusije otvoreno za sve letove, ali ako se uvedu sankcije, odgovorićemo, objasnio je Medvedev.

    Prema njegovom mišljenju, to nije poželjna varijanta razvoja događaja, jer ratovi sankcijama ne nude mir u Ukrajini, već naprotiv ugrožavaju globalni sistem bezbednosti, upozorava Medvedev.

    "Većina političara to zna. Ipak, postoji izvesna inertnost mišljenja i nažalost želja da se koristi sila u međunarodnim odnosima. Nadam se da ovo nije ono čemu naši zapadni partneri teže i da nema umobolnih među donosiocima političkih odluka", rekao je Medvedev.

    Naglasio je da su sankcije "uvek mač sa dve oštrice" i po pravilu, one ne donose pozitivne rezultate, javlja ruska agencija Itartas.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE