Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izabrana najbolja štrudla

    Najbolju štrudlu na 15. jubilarnoj štrudlijadi u Dolovu, po oceni stručnog žirija, pripremila je Negica Stokić iz Udruženja „Dolovke“.

    Ova tradicionalna manifestacija, koju organizuje Udruženja žena „Dolovke“, počela je 3. septembra i završila se 6. septembra izborom najbolje štrudle. Osim nadmetanja u pripremanju ove poslastice posetioci su mogli da uživaju u kulturno-umetničkom programu, kao i izložbi rukotvorina koje je upriličeno u prostorijama Udruženja. Pored takimičarskog programa posetioci ove manifestacije imali su prilike da degustiraju, ali i da kupe štrudle koje su na tradicionalni način pripremile članice 23 udruženja iz Vojvodine i Srbije.

    Značaj manifestacije prepoznala je i kompanija Continental Wind Serbia koja drugu godinu za redom podržava ovaj događaj. Ovo je deo Program podrške društvenim inicijativama u mesnim zajenicama Dolovo, Mramorak i Vladimirovac kojih je ove godine 27, a koje će sprovesti brojna udruženja građana i organizacija sa ciljem poboljšanja standarda života. Projekti su iz oblasti kulture, obrazovanja, brige o starim licima, bezbednosti u saobraćaju, kulinarstvu, tradicionalne, zabavne i dečije manifestacije, kao i mnoge druge.

    Dodatno, kompanija Continental Wind Serbia je u 2013. godini u okviru Programa podrške društvenim inicijativama podržala brojne društveno odgovorne projekte iz oblasti kulture, obrazovanja, brige o starim licima, bezbednosti u saobraćaju, kulinarstvu, tradicionalne, zabavne i dečije manifestacije u mesnim zajednicama Mramorak, Dolovo i Vladimirovac. Udruzenja građana su u prošloj godini realizovala projekte vredne 10 hiljada evra, a u 2014. godini ova tri naselja realizuju svoje projekte u okviru programa koji je podržan sa čak 25.000 evra od strane Continental Wind Serbia. Kompanija planira da investira u izgradnju vetroparkova od kojih je prva faza kapaciteta 145 MW i vrednosti 300 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE