Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NA POSLOVNOM RUČKU: Branislav Bugarski: U glavi privrednik, u srcu političar

    Čim smo se našli u restoranu Le Moliere, znao je sve šta želim da ga pitam, i da nije bilo pitanja koja su se odnosila na hranu, mislim da ga ni u jednom moment ne bih iznenadila. To je upravo i razlog što rado razgovaram sa Branislavom Bugarskim i ranije kada je bio direktor VIP, Vojvođanskog investicionog fonda, i danas kada je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i v.d. pokrajinskog sekretara za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo.

    „Sigurno te interesuje rekonstrukcija vlade? Rekonstrukcije pokrajinske vlade će biti, ali ne tako kako je 'oni' zamišljaju. Razgovaramo sa Ligom i NDS da rekonstruišemo Vladu, tako da možemo na najbolji način da nastavimo da radimo ono što je u interesu građana Vojvodine, kao i sa projektima koje smo do sada radili“, objašnjava Branislav. Sporazum, koji su potpisali Ištvan Pastori Aleksandar Vučić, ga ne uznemirava i Branislav kaže: „Što se tiče mađarske zajednice ona je za nas prirodan partner. Moje lično mišljenja je da moraju da budu prisutni i u vladajućoj većini u Beogradu i u vladajućoj većini u Novom Sadu. Na njima je da biraju sa kim će. Oni su za nas prihvatljiv i konstruktivni partner i mi tu nemamo sumnji. S druge  strane, ne vidim kako i na koji način taj sporazum može da promeni poziciju DS u pokrajinskoj vladi. U javnosti se samo stvara ambijent, kako bi se eventualno stvorila ta mogućnost. Jedina pak mogućnost za to je kupovina glasova poslanika“, siguran je moj gost.

    Branislav je mišljenja da nema razloga za nove izbore. „Demokratija nije u tome da se stalno prave izbori, nego da se uvede redovan ritam na svake četiri godine. Tada preuzemeš odgovornost, a nakon četiri godine izlaziš pred birače sa onim što si uradio. I birači te ocene. Nisam pobornik toga da gubimo vreme na izborima. Najbolji primer gubljenja vremena je naš tunel kroz Frušku goru. Prvo je došla Verica Kalanović i sa njom smo ušli u razgovore da se krene u pripremanje projekta, koji je za građane Vojvodine izuzetno značajan. Imali smo dinamiku rada, ali je onda došla prva rekonstrukcija i to je zaustavljeno. Novi ministar Igor Mirović je došao sa novom idejom da se ne ide u ugovor koji će podrazumevati i izradu projektne dokumentacije i započinjanje paralene izgradnje, nego samo da se uradi dokumentacija za godinu dana. Nakon toga će se doneti odluka na koji način će se taj projekat finansirati. Sa novim izborima danas i ne postoji Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samouprvu, nego je podeljeno u dva ministarstva. Ministarstvo privrede kaže da to nije njihova nadležnost. Pa, sad čekamo rebalans budžeta i prenost nadlaženost u ministarstvo za infrastrukturu. I tako, posao koji je trebao da bude završen u aprilu/maju 2013. mi ćemo ući i u 2015, zato što se stalno rade rokade i političko šibicarenje, a konkretnih rezultata nema. To je najbolji pokazatelj zašto ne treba, ako nemate hrabrosti i znanja da radite, ni da se kandidujete“, izričit je moj gost. 

    Ceo intervju pročitajte u novom broju BIZLife magazina

    Foto: Marko Rupena

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE