Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez pogotka?

    Piše: Tatjana Ostojić, direktor i glavni urednik BIZLife

    Nedavno mi je prijatelj ispričao anegdotu. Više od deset godina igra golf. S godinama mu se, naravno, promenila dioptrija, i u fazi menjanja naočara, dok nove nisu bile gotove, partiju je odigrao sa starima, koje je do tog momenta koristio samo za čitanje. Rezultat – nikad u životu nije bolje odigrao! Narednog vikenda igrao je sa novim naočarima, novom dioptrijom, specijalnim staklima… Rezultat – za njega izuzetno poražavajući! Izgledalo je kao da u životu nisam igrao golf, priča, i non-stop sam ili mašio lopticu ili kupio i zemlju ispred loptice! Danas igra sa naočarima koje nisu za daljinu, ali koga to interesuje kad je on na terenu odličan.

    Cela priča u neku ruku me je podsetila na Srbiju. Ili omašimo loptu ili pokupimo zemlju ispred lopte, ali loptu u rupu… nikako. E sad da li Srbija ima samo pogrešne naočare, pa ne može da oceni udaljenost lopte od rupe, ili tu još mnogo što šta ne štima?

    Iz percepcije običnih građana naočare su promenjene i ova dioptija bi definitivno trebalo da odgovara Srbiji. Sigurno je došlo i do manje promene opreme, kako štapova, tako i ostalih delova opreme. Prevozna sredstva za ’golf' teren su, takođe, izmenjena. I gde je onda pogodak?!

    Zabrinjava činjenica da ovog puta Srbija ne može da se igra i za njeno finansijsko preživaljavanje dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom je imperativ u septembru.

    Koliko je Vlada Srbije do sada učinila i kakav će plan predstaviti i da li će on biti dovoljno ubedljiv predstavnicima MMF-a u septembru, da ’ćemo biti dobri, raditi kako se od nas očekuje, živeti prema širini gubera…’, sačekaćemo oktobar.

    Sigurno je da će se Srbija, bez ovog sporazuma, teško spasiti grčkog, a neki najavljuju i još teži scenario. To bi značilo da smo definitivno u ’rupi’, a to baš i nismo hteli. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE