Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đukanović: Crna Gora ima šansu da bude novi Monte Carlo

    Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u Miločeru da se pred Crnom Gorom u turizmu otvara nova šansa – „da se o njoj govori u kontekstu Monte Karla, Saint Tropea".

    On je naglasio da mu je za sve vreme obavljanja posla i privlačenja stranih investicija „najteže bilo izboriti se sa destrukciojom onih koji su kasnije imali najveće koristi od toga što im se nudilo”.

    „Mnogi ljudi, većina u Crnoj Gori i dalje sa nepoverenjem gleda kada o tome pričamo, ali ja u to duboko verujem. Sada je nama da pokažemo viziju, ali i da budemo istrajni da se odupremo svim udarima s boka, od kojih su najteži oni koji nam dolaze iz vlastite kuće. To morate znati, da biste ukapirali mentalitet sa kojim pokušavate da radite i da biste imali odgovorajuću terapiju", zaključio je Đukanović

    Za njega je ključni problem sezonalnost crnogorskog turizma, zbog čega investitorima treba po 20-ak godina da otplatili investicije.

    On se posebno osvrnuo i na projekat Porto Montenegro u kojem je, kako kaže, učestvovao od prvog dana.

    „Počev od medija u Crnoj Gori, raznih drugih subjekata javnog života , pa do sagovornika u drugoj federalnoj jedinici tadašnje zajedničke države, sve su činili da me odvrate od investicije. Podsetiću vas da smo do pre pola godine imali u najtiražnijoj dnevnoj novini žal za Arsenalom, nasuprot Porto Montenegra. Žalili su za Arsenalom, koji je bio crna ekološka tačka na Jadranu, gde su se remontovali Gadafijevi i brodovi ratne mornarice. Potom je krenula priča da je Porto stecište prostitucije, da će nas degenerisati kao ispravne građane Crne Gore. Dakle mnogo je onih koji veruju protiv, ali, ipak smo istrajali", kazao je Đukanović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE