Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moguća prodaja Perutnine Ptuj

    Slovenačka Perutnina Ptuj razmatra strateške mogućnosti, koje uključuju i prodaju kompanije čija vrednost se procenjuje do 140 miliona evra, kažu za Reuters izvori upoznati sa situacijom.

    Perutnina Ptuj angažovala je banku BNP Paribas da istraži strateške opcije, navode dva izvora koja su želela da ostanu anonimna, dok su predstavnici Perutnine Ptuj i BNP Paribasa odbili da komentarišu.

    Kompanija koja posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini proizvodi pileće meso i druge proizvode od peradi, a u 2012. godini zabeležila je prihod od 261,8 miliona evra.

    Kompanija bi mogla biti zanimljiva većim evropskim proizvođačima mesa, kao što su francuski Societe LDC ili švedski Scandi Standard.

    Procenjuje se da vrednost Perutnine Ptuj iznosi između 120 i 140 miliona eura, rekao je Reutersu jedan od izvora.

    U globalnoj industriji mesa zabeleženo je u poslednje vreme niz akvizcija, jer trgovci traže skuplje brendirane proizvode, a potrošači iz srednje klase na tržištima u razvoju jedu sve više mesa.

    Perutnina nije jedini slovenački prehrambeni proizvođač koji traži investitore. U utorak je slovenački državni investicioni fond poručio da traži kupce i za većinski udeo u Žitu, jednom od najvećih proizvođača hrane u toj zemlji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE