Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Coca-Cola i dalje svetski lider u svom sektoru

    Coca-Cola HBC AG, druga po veličini punionica proizvoda kompanije Coca-Cola, proglašena je liderom u svom sektoru za 2014. po Indeksima održivosti Dow Jones (DJSI).

    Kompanija je na prvom mestu u sektoru pića među 30 svetskih i 10 evropskih po ovim indeksima. Ovo je sedma godina zaredom da je Coca-Cola HBC uvrštena u ove indekse i prva godina da je lider i po svetskim i po evropskim indeksima.

    Ukupan rezultat kompanije je 89 odsto, u poređenju sa 81 odsto prošle godine, sa najboljim rezultatima u oblasti  zaštite životne sredine i socijalnih faktora, a posebno u oblasti zdravlja i ishrane, upravljanja lancem nabavke, politike zaštite životne sredine i izveštavanja, društvenih izveštavanja, privlačenju i zadržavanju talenata i razvoju ljudskih resursa.

    ,,Izuzetno nam je drago što smo u svojoj industriji prepoznati kao lider na osnovu ovog renomiranog kriterijuma kojim se meri korporativni učinak na polju održivosti. Naš značajan napredak ove godine potvrđuje našu posvećenost održivosti. Održivost je i dalje naš ključni strateški prioritet u poslovanju i trudićemo se da ostvarimo dalji napredak kako bismo zadržali lidersku poziciju’’, izjavio je ovim povodom generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Dimitros Lois.

    Indeksi održivosti Dow Jones bave se procenom finansijski relevantnih ekonomskih, socijalnih i faktora zaštite životne sredine preko 2.500 kompanija na svetu čijim akcijama se trguje na berzi. Nakon izvršene analize, prvih 10 odsto kompanija iz svakog sektora ulazi na listu indeksa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE