Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Exxon stopira bušenje u Rusiji

    Kompanija Exxon Mobil će zaustaviti bušenje istraživačke bušotine u ruskom Karskom moru, u skladu sa sankcijama Sjedinjenih Američkih Država prema Rusiji, prenose agencije.

    Exxon je planirao da napravi bušotinu u periodu od avgusta do oktobra. Objavljujući poslednju rundu sankcija, SAD je zatražio uklanjanje američkih radnika na projektima na ruskom delu Arktika do 26. rujna.

    Iz američke naftne kompanije navode kako su dobili licencu Odeljenja za trezor administracije SAD da postepeno ukinu operacije, ali nije jasno da li će ta dozvola Exxonu dozvoliti završetak bušenja prema ranije utvrđenom rasporedu. Iz Exxona niko nije bio dostupan za komentare.

    Projekt u Karskom moru deo je široke saradnje između Exxona i najveće ruske naftne kompanije Rosneft, koja se nalazi pod kontrolom Kremlja. Ovaj dvojac želi da istraži mogućnost dobijanja nafte i prirodnog gasa na tehnički zahtevnim područjima u Rusiji.

    Smatra se da ova područja sadrže velike rezerve hidrokarbona, ali njihovo dobijanje traži vrstu iskustva i znanja koje poseduju zapadne naftne kompanije, poput Exxona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE