Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ponude za 403 firme, za 99 nema interesenata

    Na javni poziv za privatizaciju preduzeća iz Srbije, stigle su 1.732 ponude za 403 preduzeća, dok za 99 firmi nije stigla nijedna ponuda.

    Najveći broj ponuda za posrnula preduzeća u zemlji, dali su privrednici iz Srbije, ali su stigle i 72 ponude iz Nemačke, 35 iz Amerike, 34 iz Bugarske, 26 iz Rusije, a iz Velike Britanije 21, kaže ministar privrede Željko Sertić.

    Sertić je za RTS istakao da je broj pristiglih ponuda bio veliko iznenađenje koje govori da je Srbija privlačna investitorima.

    Mi ćemo biti veoma realistični u sagledavanju ponuda koje moramo da uradimo u narednom periodu, kako bismo zajedno sa rukovodstvom i sindikatima uradili najbolju ponudu i plan za svako preduzeće pojedinačno, rekao je Sertić.

    Imamo preduzeća koja su podnela zahtev za kupovinu dela imovine, kompanije koje su zainteresovane za strateška partnerstva, ali ima i onih koji su zainteresovani za rad i ulaganje, ukazao je ministar.

    Prema njegovim rečima, najbolje se kotiraju ona preduzeća koja imaju uslova za dalji razvoj, pre svega svoja tržišta.
    On je podsetio da je rok za ponude istekao 15. septembra i da sada Agencija za privatizaciju ima rok od 45 dana da predloži resornom ministarstvu koje će preduzeće ići u stečaj.

    "Za 99 preduzeća nije stigla ni jedna ponuda, i sigurno da od ovih 403 nije svaka ponuda kvalitetna. Ne znam trenutno koliko će ih otići u stečaj, ali svakako postoje preduzeća koja neće moći da opstanu", istakao je on.

    Agencija za privatizaciju objavila je 15. avgusta javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća, od kojih 161 u restrukturiranju. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE