Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Više novca za YouTube zvezde

    Google je objavio da će potrošiti novac na neke od najvećih zvezda YouTubea kako bi im pomogao da razviju nove ideje, čime uzvraća "udarac" na slične planove nadolazeće konkurencije – Facebooka.

    Do ovog pomalo neuobičajenog poteza došlo je usled sve veće konkurencije Facebooka koji takođe želi da ima kontrolu nad najpopularnijim "online osobama".

    U postu na službenom YouTube blogu, direktor YouTube originalsa Alex Carlos izjavio je da će Google finansirati nove video projekte najvećih zvezda sajta.

    Iako se u postu ne spominju brojke, portal Re/code piše da su u pitanju milioni koji će biti potrošeni na sadržaj “visokog kvaliteta”.

    YouTube je navodno zainteresovan za nove formate, više nego za kratke video forme koje su pomogle njegovim zvezdama da dostignu kultni status.

    Sajt Re/code takođe piše da je YouTube plaćao holivudskim producentima promociju i milionske iznose za serije iz 10 delova.

    Ovaj potez takođe može biti iznuđena reakcija konkurencije koja bi da „ukrade“ neke od najvećih YouTube zvezda, a već je poznato da je Facebook oformio poseban tim s ciljem da uveri YouTube korisnike da svoje video radove objavljuju na ovoj društvenoj mreži.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE