Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U trci za direktorskom foteljom

    Na nedavnom konkursu za direktore 16 javnih gradskih preduzeća, svojski se trudeći da im ne izmakne fotelja, pojedini kandidati poslali prijave na skoro sve adrese, pišu Novosti.

    U trci za direktorska mesta gradskih preduzeća, pojedini kandidati su se svojski potrudili da im ne izmakne fotelja. Tako su se ista imena mogla videti na prijavama za čelnu funkciju čak 12 firmi, bilo među odbijenim prijavama, bilo na poslednjim mestima po glasovima komisije.

    Mnogima kao da nije bilo bitno koje će preduzeće voditi, pa su se u isto vreme kandidovali za "Pijace", "Čistoću", ali i "Pogrebne usluge". Delatnost, očigledno, nije bila jedan od odlučujućih kriterijuma, već – budžet.

    Ubedljivo "najuporniji" pokazali su se Branko Milosavljević i Nenad Krtolica, koji nisu konkurisali za samo četiri od 16 ponuđenih preduzeća. Za razliku od kolege Krtolice, koji je ostao bez fotelje zbog malog broja glasova, Milosavljevićeve prijave komisija je odbijala na svakom konkursu.

    Njima uz bok je Kristijan Kolaković, jer je njegova prijava adresirana na 11 direktorskih pozicija. Ipak, zajednički interesi, svu trojicu su spojili na listi kandidata za Parking servis, Javno osvetljenje i Gradske pijace.

    Imena koja su se, takođe, često ponavljala među potencijalnim šefovima, čak osam puta, bila su i Vesna Šestić i Dragan Vasić. Ipak, Šestićeva je imala daleko bolji plasman od Vasića, pa je zauzela drugu poziciju u trci za direktora Gradskih pijaca i Beogradskog vodovoda i kanalizacija.

    Žarko Šormaz je izabran za prvog čoveka JP Ada Ciganlija praktično bez borbe. U tome mu je naime, "pomogla" komisija koja je odbacila kao nepotpune prijave preostala četiri kandidata, Dragana Čarapića, Dragomira Jovanovića, Branka Milosavljevića i Dragoljuba Jeremića.

    Totalno drugačija situacija viđena je u borbi za Sava centar, gde je Dragan Grgurević pobedio Milana Lazovića "na poene" – 37:34, dok je najveća drama viđena u trci za novog čelnika Beogradvoda.

    Posle odustajanja dosadašnjeg direktora ovog preduzeća Miloša Milovanovića, koji je sakupio ubedljivo najveći broj bodova, pobednik je rešen tek u "foto-finišu". Naime, novi direktor Beogradvoda Nenad Đinđić sakupio je 44 boda, Slobodan Stojčić 43, a Vladimir Batalović 42.

    Ipak, za one najupornije nisu još uvek sve fotelje izgubljene. Infostan, Gradsko stambeno, Hipodrom i Urbanistički zavod Beograda još su "obezglavljeni", pa otpisani kandidati mogu ponovo da okušaju sreću i konačno se ipak domognu direktorske fotelje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE