Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milivoje Miletić na čelu PKS

    Skupština Privredne komore Srbije na predlog Upravnog odbora, izabrala je Milivoja Miletića za vršioca dužnosti predsednika Komore.

    MMiletić, koji je izabran za v.d. predsednika na sednici PKS, obavljao je u Komori funkcije savetnika predsednika, direktora Sektora poljoprivrede i industrije i Biroa za regionalnu saradnju. Više godina bio je generalni direktor Hemijskog kombinata Viskoza, narodni poslanik, kao i predsednik nekoliko skupštinskih odbora.

    Sednicama Upravnog odbora i Skupštine PKS prisustvovao je ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić, koji kaže da reforma komorskog sistema, započeta pre godinu i po, mora da bude nastavljena.

    Time bi Komora, dodao je, bila prepoznata kao jaka nacionalna asocijacija, istinski servis privrede, spona između privrednika i izvršne vlasti i drugih institucija.

    Miletić poručuje da Komora mora biti lider u promovisanju i zaštiti interesa domaće privrede, što podrazumeva unapređenje kvaliteta unutrašnje komorske organizacije i nov zakonodavni okvir, korišćenjem iskustava privrednih komora razvijenih zemalja kao što su Austrija i Nemačka.

    "Sve snažne ekonomije imaju jake privredne komore koje su nezaobilazan faktor privrednog napretka. Osnovne vrednosti PKS su odgovornost, efikasnost, otvorenost, inventivnost i konkurentnost. PKS će biti aktivni učesnik u kreiranju ekonomskog zakonodavstva", naglašava Miletić.

    Upravni odbor i Skupština PKS na sednicama su razmatrali makroekonomske pokazatelje i privredna kretanja u Srbiji, a ocenjeno je da su, posle dužeg vremena, sredinom godine ostvareni značajni reformski pomaci neophodni za unapređenje ambijenta za poslovanje i investiranje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE