Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stranci hoće Budimku i `Pitanjce`

    Poljoprivredni i prehrambeni sektor najinteresantniji domaćim, ali i stranim investitorima. Na spisku "najzanimljivijih" su Budimka, PKB, Vinogradi, ali i Varoš kapija sa čuvenom kafanom "Znak pitanja".

    Kako Novosti saznaju, na adresu Agencije za privatizaciju najviše pisama o zainteresovanosti, od 1.732 pristigla, došlo je upravo na ime preduzeća iz poljoprivrede i obrade hrane.

    >>>>Ponude za 403 firme, za 99 nema interesenata

    Za Budimku iz Požege vlada veliko interesovanje, čak su pismo o zainteresovanosti poslale i vodeće svetske korporacije, kaže izvor Novosti, koji, ipak, nije želeo da iznosi konkretna imena firmi.

    Inače, proizvodni program Budimke obuhvata voćne sokove i koncentrate, marmelade, džemove, konzervisano voće i povrće. Preduzeće ima svoj zasad jabuke na 11,5 hektara, kao i zasade maline u plastenicima.

    Prema saznanjima Novosti, velike svetske korporacije zainteresovane su i za kupovinu Varoš kapije, ugostiteljskog preduzeća u čijem sastavu posluje i čuvena beogradska kafana "Znak pitanja", koja potiče još s početka 19. veka.

    Na spisku velikih svetskih, ali i domaćih kompanija jeste i PKB, ali i "Dragan Marković" iz Obrenovca, poljoprivredno dobro koje raspolaže farmom svinja, farmom krava, fabrikom stočne hrane, dok 3.000 hektara ima pod voćem i povrćem. Investitorima je zanimljiva i "Omoljica", poljoprivredno dobro koje se bavi gajenjem žita.

    Za Vršačke vinograde, koji obrađuju 620 hektara, i imaju u vlasništvu šume, građevinske objekte i zalihe od 10 miliona litara vina, pristiglo je više ozbiljnih pisama o zainteresovanosti.

    Na "meti" velikih igrača je i jedno preduzeće van sektora poljoprivrede, a reč je o kruševačkom "Trayalu, korporaciji koja se bavi proizvodnjom guma, zaštitnih sredstava i privrednih eksploziva u pet fabrika.

    Kanadske kompanije zainteresovane su za saradnju sa RTB Bor, rečeno je u ponedeljak na sastanku ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića sa kanadskim ambasadorom i predstavnicima kompanija iz te zemlje.

    >>>>Kurir: Čak 20 kompanija hoće RTB Bor

    Direktor kragujevačke fabrike Zastava kamioni Đorđe Nestorović izjavio je da je za privatizaciju te fabrike zainteresovano pet inostranih kompanija.

    Foto: www.varoskapija.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE