Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rastanak eBaya i PayPala

    Američki servis za onlajn prodaju i aukcije, eBay, najavio je izdvajanje njegove filijale za plaćanje preko interneta PayPal u samostalno preduzeće.

    Predstavljeni plan, koji bi trebalo da bude ostvaren naredne godine, dolazi nakon višemesečnih pritisaka milijardera Carla Icahna na eBay i njegovih tvrdnji da održavanje zajednice sa PayPalom obara vrednost obe podružnice, prenosi agencija France presse.

    U saopštenju eBaya se navodi da je Upravni odbor kompanije "zaključio da promenljivo okruženje pruža ogromne mogućnosti kako za eBay tako i za PayPal", kao i da će "razdvajanje stvoriti snažniji strateški fokus i bolju poziciju za svako preduzeće".

    U zajednici koja je trajala preko jedne decenije, eBay i PayPal su međusobno imali koristi od toga što su deo jedne kompanije, stvarajući značajnu vrednost za akcionare, izjavio je predsednik i izvršni direktor eBaya John Donahoe.

    Aktuelni akcionari eBaya će u budućem PayPalu dobiti akcije srazmerne njihovom sadašnjem udelu, navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da će na čelu nezavisnog PayPala biti Dan Shulman, koji dolazi iz kompanije za izdavanje kreditnih kartica American Express.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE