Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šverc u GSP i zvanično prekršaj

    Odluka o gradskom prevozu kojom se neplaćanje karte tretira kao prekršaj zvanično stupa na snagu, prema kom putnik koji ne plati kaznu neće moći da registruje automobil ili produži ličnu kartu.

    Ova odluka podrazumeva da je neplaćanje karte prekršaj. Kontrolor direktno na licu mesta naplaćuje posebnu kartu koja važi za ceo dan vožnje i košta 2.000 dinara. Ako je putnik ne plati on podleže Zakonu o prekršajima, rekao je direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

    On je dodao da je u tom slučaju kazna 6.000 dinara i da se šalje na kućnu adresu. "Ako se plati u roku od osam dana, iznosi 3.000 dinara, a u slučaju da se uopšte ne plati, putnik ulazi u registar prekršaja", objasnio je Mitrović.

    Prema njegovim rečima, građanin zabeležen u registru prekršaja nema pravo da registruje auto, produži ličnu kartu ili bilo koji dokument dok ne izmiri svoje obaveze prema državi.

    On je zahvalio građanima koji su shvatili, kako je rekao, da je njihova obaveza da kupuju karte i da se validiraju u prevozu. "To je jedini način da se unapredi kvalitet javnog prevoza u Beogradu", zaključio je Mitrović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE