Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Malo ozbiljnih ponuda za firme u restruktuiranju?

    Bojim se da postoji malo ozbiljnih ponuda za kupovinu firmi u restrukturiranju, uprkos velikom broju pisama o zainteresovanosti, rekao je ministar privrede Željko Sertić.

    Prvog dana kada smo pričali o 1.732 prijave o zainteresovanosti za kupovinu, mnogi su rekli to je fenomenalno, jer imamo 500 preduzeća za prodaju što znači da će biti borbe. Ali, nije tako, rekao je je Sertić gostujući na RT Vojvodine.

    On je precizirao da za RTB Bor postoji 20 pisama o zainteresovanosti, za Simpo 10, za Lastu 10. Upitan da li mu se tih 20 ponuda za RTB Bor dopada, on je odgovorio "naravno da se ne dopada svaka".

    Ima firmi koje bi na špekulativan način želele da dođu do nekog kapitala. Ako od ovih 20 pisama za RTB Bor izdvojimo jednog ili dva kvalitetna partnera, napravili smo uspeh, naveo je on.

    Upitan kako tumači vest da će radnicima Pošte biti podeljeni bonusi uprkos merama štednje, Sertić je rekao da će tu odluku rukovodstva ovog javnog preduzeća Vlada ozbiljno analizirati.

    "Ozbiljno ćemo analizirati taj princip. Vlada će doneti zajednički zaključak za sva javna preduzeća da li postoji mogućnost dodele bonusa", izjavio je Sertić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE