Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bajatović: Razdvojićemo Srbijagas

    Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović negirao je navode direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača da Srbijagas "nema volju" da razvoji delatnosti.

    Taj proces, kojim će biti formirano holding preduzeće, započeće donošenjem odluke Vlade Srbije, koja se čekuje ovih dana, rekao je Bajtović i istakao da je Srbijagas opredeljen za primenu principa Energetske zajednice.

    On je demantovao izjavu Kopača koja se odnosi na razdvajanje delatnosti JP Srbijagas, u kojoj je pored ostalog rečeno da "to preduzeće nema volje da se tako nešto napravi, ali je zato Energetska zajednica pokrenula prekršajni postupak protiv Srbije", navodi se u saopštenju Srbijagasa.

    Avgusta ove godine održan je sastanak u sedištu Delegacije EU u Srbiji, na temu reorganizacije Srbijagasa, na kom je detaljno izložen koncept modela razdvajanja, a zasnovan je na principu pravnog razdavajanje energetskih delatnosti.

    Pri tome se formiraju zasebna zavisna pravna lica u okviru holdinga, koja su vlasnici sredstava i raspolažu imovinom u poslovne svrhe, čime se u potpunosti postiže usklađenost sa Trećim energetskim paketom direktiva EU, naveo je Bajatović.

    "Vremenski okvir realizacije ovog procesa u potpunosti odgovara rokovima sa Ministarskog saveta, na koje se gospodin Kopač poziva. Kompletan opis načina i predviđenih rokova razdvajanja dostavljen je Evropskoj komisiji i Energetskoj zajednici, kaže čelnik Srbijagasa.

    Kako je navedeno, do današnjeg dana JP Srbijagas nije dobio nijedno negativno tumačenje predloženog koncepta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE