Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija u sistemu osiguranja od poplava

    Srbija je ušla u jedinstven sistem za osiguranje od elementarnih nepogoda kao suosnivač regionalne kompanije za reosiguranje nekretnina Evropa RE, koja je počela sa radom u našoj zemlji, a čiji su akcionari i Albanija i Makedonija.

    Srbija je u osnivanje kompanije Evropa RE, sa sedištem u Švajcarskoj, uložila pet miliona dolara i u tu kompaniju bi trebalo da se uključe i druge zemlje jugoistočne Evrope.

    Generalni direktor Evropa RE Heinz Vollenweider i direktorka Energoprojekt Garant osiguranja Mirjana Bogićević su, na regionalnoj konferenciji u hotelu Mertropol, svečanom predajom "Swiss Visual Pro" polise, jedinstvenog osiguranja od poplava i zemljotresa domaćinstvu iz Obrenovca, ozvaničili saradnju i obeležili početak rada Evropa RE na tržištu Srbije.

    Svečanoj ceremoniji su prisustvovali predstavnicu države Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Svetske banke, osiguravajućih kompanija i drugi.

    Evropa RE je ponudila jedinstven i funkcionalan model javno-privatnog partnerstva između vlada zemalja akcionara, renomiranih globalnih institucija i privatnog sektora u cilju pojačanja mehanizama smanjenja rizika od čega će svi imati koristi, istaknuto je na konferenciji.

    Državni sekretar u Ministarstvu finansija Nenad Mijailović je istakao da će svi koji se dobrovoljno opredele za učešće u tom programu biti mnogo bolje finansijski zaštićeni od elementarnih nepogoda.

    Zahvaljujući početku rada Evrope RE, kako je dodao, u narednom periodu država će moći da se povuče iz posla oko procene štete i prepusti to visokokvalifikovanim stručnjacima. "Na najgori mogući način smo naučili značaj ove vrste reosiguranja", istakao je državni sekretar.

    Na konferenciji su prikazane glavne komponente Evropa RE programa koji se trenutno sprovodi u zemljama akcionarima, Srbiji, Makedoniji i Albaniji.

    Nakon uspostavljanja saradnje sa Energoprojekt Garant osiguranjem, prvom akreditovanom Evropa RE partnerskom osiguravajućom kućom koja će prodavati "Swiss Visual Pro" polise osiguranja stambenih i komercijalnih nekretnina od poplava i zemljotresa, pravna i fizička lica u Srbiji imaće priliku da osiguraju svoju imovinu od zemljotresa i poplava.

    Evropom RE upravlja nezavisni Upravni Odbor i profesionalni tim menadžera, a kompaniju podržavaju Svetska banka, EU, UN, švajcarski Sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE