Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obradović direktor EPS

    Vlada Srbije imenovala je Aleksandra Obradovića za direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, koji će tu dužnost obavljati naredne četiri godine.

    Odlukom Vlade da Obradoviću poveri četvorogodišnji mandat direktora EPS potvrđena je odlučnost da nastavak reformi u EPS sprovede profesionalni menadžer sa izuzetnom biografijom i priznatim poslovnim rezultatima, saopštio je EPS.

    Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata. Konkurs je raspisan još u julu prošle godine i produžavan je kako bi se pružila šansa najboljim kandidatima.

    Na mesto v. d. direktora EPS Obradović je prvi put izabran 6. septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.

    Obradović je bio regonalni direktor ČEZ, najprofitabilnije evropske elektroprivrede, u konsultantskoj kući Arthur D. Little je vodio restrukturiranja mnogih evropskih kompanija, a u Lafargeu se bavio poslovima strategije i investicija, navodi se u saopštenju EPS.

    U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu Anglo American, dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u saopštenju EPS.

    Tokom dve godine u EPS, Obradović je uspeo da unapredi poslovanje i da posle niza godina negativnog poslovanja EPS 2013. godinu završi kao druga najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE