Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić hoće Dnevnik i Zavod za udžbenike?

    Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić zainteresovan je za kupovinu novosadskog Dnevnika, kao i za Javno preduzeže Zavod za udžbenike, saznaje Tanjug.

    MK Grupa je Agenciji za privatizaciju predala pismo o zainteresovanosti za Dnevnik holding, pri čemu ova kompanija nije navela predlog modela privatizacije.

    Iz MK Grupe Tanjugu je rečeno da je ta kompanija poslala "određeni broj" pisama zainteresovanosti, ali da ne mogu da iznose detalje pošto, kako kažu, takve informacije u ovoj fazi privatizacionog procesa nisu od značaja za javnost.

    "Nakon ove faze, Agencija i subjekti privatizacije moraju obaviti svoj deo posla predviđen Zakonom o privatizaciji, od čega zavisi i naše dalje postupanje", naveli su u toj kompaniji.

    Pored Kostića, prema Tanjugovim saznanjima, za privatizaciju Dnevnika su zainteresovani i fizičko lice advokat Arsenije Katanić (Radovan Vidaković), Sremska televizija i fizičko lice Nikola Bauranov.

    Kostićeva MK Grupa je u sferi informisanja i medija, poslala i pismo o zainteresovanosti za kupovinu JP Zavod za udžbenike.

    Za privatizaciju RTV Pančevo stigle su ponude od dva fizička lica, Miloša Paunovića i Slavka Dragovića. Za televiziju Smederevo kao potencijalni kupci su se takođe prijavila dva fizička lica – Vladan Kostić i Jelena Vasiljević.

    Za Radio Šid stigla su dva pisma o zainteresovanosti, i to od pravnog lica Proniks doo Novi Sad i fizičkog lica Zorana Šaponje. Interesovanje za akcionarsko društvo Politiku iskazala su dva pravna lica, Gama sistem d.o.o Beograd i Fajter d.o.o. Beograd i fizičko lice Miloš Paunović.

    Ministar privrede Željko Sertić izjavio je u sredu da se boji da postoji malo ozbiljnih ponuda za kupovinu firmi u restrukturiranju uprkos velikom broju pisama o zainteresovanosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE