Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    USPEŠNI PREDUZETNICI Branislav Nikolić: Problem koji je promenio život

    Neretko su tokom ljudske istorije pronalsci bili slučajnost. Tako je bilo i sa EnWakom, pronalaskom mladog Branislava Nikolića. Naime, po završetku osnovnih studija u Srbiji, Branislav se seli u Holandiju na master studije i tu se suočava sa ’problemom’ koji mu je promenio život. Zbog tmurnog i oblačnog vremena, koje je tokom zime karakteristično za Holandiju, njemu je nedostajala energija. Nedostajalo mu je da ga bude sunčevi zraci. Pokušavao je sa različitim proizvodima da reši problem, ali je svaki proizvod imao neke nedostatke. Tada rešava da stvar uzme u svoje ruke i kreće sa idejom da isparavi tehnološke nedostatke i napravi personalni wake up lights sistem za 21. vek. Inače, Branislav Nikolić ove godine učestvuje u selekciji mladih preduzetnika za takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR). Takmičenje po prvi put u Srbiji organizuje Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus Centrom za preduzetništvo u Holandiji, a Nikolić je i sam bio pobednik takmičenja.

    Kako funkcioniše vaš pronalazak EnWake?

    EnWake koristi naučno dokazanu i bezbednu tehnologiju, i sofisticirani algoritam, koji omogučava da prilagodite upotrebu EnWake sebi. Volim da se našalim i da kažem da je EnWake „Prvi svetski inteligentni zrak sunčeve svetlosti“. EnWake koristi plavu svetlost i wearable tech pristup hronobiologiji, njemu možete da pristupite uz pomoć smart telefona i aplikacije EnWake App.

    Biznis ste pokrenuli u Holandiji. Da li planirate da proširite posao i na Srbiju?

    Da, biznis sam pokrenuo u Holandiji, odnosno, u Roterdamu nakon završetka mojih master studija, ali takođe, sam pre skoro deset godina pokrenuo i mali biznis sa tada najboljim drugom, a sada kumom u Beogradu. Ubrzo sam se povukao iz tog posla, jer sam želeo da nastavim sa usavršavanjem i studijama. Ideja mi je bila da odem u inostranstvo gde bih mogao više da naučim o internacionalnom preduzetništvu. Trenutno EnWake i moja druga kompanija, Warranty Vault, sarađuju sa firmama u Srbiji. Bilo bi mi zadovoljsto i planiram da posao proširim i na srpsko tržište.

    Ceo intervju pričitajte u najnovijem broju BIZLife magazina

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE