Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulovićevih deset tačaka za Vučića: Može reforma bez smanjenja penzija

    Navikli smo u poslednje vreme da sve više vesti dolazi sa društvenih mreža. Posebno sa Twittera.

    Danas je bivši ministar privrede Saša Radulović ostavio seriju ’tvitova’ na temu sadašnje ekonomske situacije. Međutim, to nije bilo ’njegovo viđenje problema’, već konkretni koraci kako ih rešiti. I to u vidu obraćanja direktno premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

    Lider pokreta ’Dosta je bilo’ na početku kaže da je plan izlaska iz krize ponuđen u septembru 2013.godine, i čak i izglasan u skupštini i bio zapisan u ekspozeu premijera. Kako kaže Radulović „tada su Vučiću bili važniji njegovi partijski kadrovi od zemlje i građana“.

    Pozivajući se na nedavni 'apel' premijera da  "ako neko zna kako da Srbija izađe iz krize bez smanjenja penzija, da se javi“, Radulović odgovara u deset tačaka.

    On kao prvo, kaže da Vučić treba da prestane da kontroliše medije, sudstvo i nezavisne institucije sistema.

    Radulović smatra da ne treba smanjivati penzije, kao ni plate, već otpustiti partijski višak iz javnog sektora. To će uštedeti milijardu evra, mišljenje je Radulovića.

    On smatra da treba uvesti univerzalnu socijalnu zaštitu za sve porodice koje nemaju primanja, smanjiti namete na rad, što smatra najboljom "subvencijom". Radulović kaže i da treba ukinuti „sulude Dinkićeve subvencije“, kao i uvesti progresivno oporezivanje,  na malu platu 20%, ne 60%.

    Radulović smatra da treba uvesti red u javna preduzeća, tamo sprovesti profesionalizaciju i departizaciju, a ne prodaju. Raduloviće se zalaže i za izlazak na berzu javnih preduzeća.

    Za preduzeća u restrukturiranju, Radulović kaže da ih treba urediti, a ne „rasprodavati haos koji niko neće da kupi“.

    U poslednjoj tački Radulović predlaže i ostavku cele Vlade. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE