Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ne odbacujte svoje ideje čak ni kada zvuče nemoguće

    Autor knjige Bodies on the Potomac, Daniel O’Neil, je još davne 1967. godine kao studentski projekat, osmislio u potpunosti sportski televizijski kanal. Jedan od takvih kanala danas je popularni američki ESPN, ali O’Neil nije osoba koja je na njemu zaradila milione, jer je on svoju ideju propustio, što je otvorilo vrata nekom drugom da profitira na istoj ideji.

    Da li ste nekada imali ideju koju ste napustili iz najrazličitijih razloga, što se kasnije pokazalo pogrešno. Ljudima često ’dolaze’ ideje, ali mali broj njih uopšte preuzme korake kako bi pokušali da ih realizuju. Najčešći izgovori su: ’Previše sam mlad za to’, ’Prestar sam’, ’Nemam para da to ostvarim’ i ’Male su šanse da uspem’. Iako je verovatno da su ovi razlozi validni, postoje podjednako validni razlozi da svoje ideje pokušate i da realizujete:

    1. Sve počinje sa idejom
    Neke ideje su bolje od drugih. Ali da bi se razdvojile dobre od loših, potrebno je vreme i strpljenje, a vrlo često neophodno ih je testirati i po više puta. Znajte da čak i najbolje ideje, kritikuju oni koji ih nisu smislili.

    2. Ideje se razvijaju srcem
    Da biste pronašli ono što istinski volite, pustite svojim instinktima da vas vode. Uhvatite tu ludu ideju, kaja vas budi iz sna ili koja vam je ’pala na pamet’ dok ste prali sudove. Te lude ideje često postaju izuzetno uspešne. Kada volite ideju, nećete moći da joj se oduprete. Potrebno je samo da krenete sa realizacijom, da biste videli koliko brzo ideja postaje nešto opipljivo.

    3. Ideje su samo vaše.
    Lako je drugima da se smeju tuđim dejama i da ismevaju onoga koji ih je osmislio. Potrebno je imati ’petlju’ i podeliti svoju ideju sa svetom. Stoga prihvatite kritiku, ’prevrtanje očima’ i snishodljiv ton i gurajte dalje. Ideja je samo vaša i nije vam potrebno odobrenje okoline.

    4. Ideje koje izignorišete će vas proganjati
    Kada napustite jednu ideju, ne dozvolite da to uradite i sa sledećom. Nemate šta da izgubite ako pokušate da je ostvarite. Možda vam nije zagarantovana višemilionska zarada, ali možda pronađete karijeru u kojoj ćete uživati, a u najmanju ruku razvćete zdrav hobi.

    Ideje same po sebi, ne nude ništa više od uzbuđenja koje vas preplavi kada ih smislite, zato sprovodite svoje ideje u praksu kako ne biste izgubili nešto što bi za vas moglo da bude odlično.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE