Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hypo do kraja meseca kupuju Amerikanci?

    Skupština akcionara Hypo Alpe Adria banke postavila je smernice za prodaju ćerki banaka u jugoistočnoj Evropi, a prema agenciji APA trenutno se vode razgovori sa jednim ponuđačem, američkim fondom Advet.

    Akcionari su, na sinoć održanoj sednici Skupštine, odlučili da se "SEE holding" sa svim ćerkama bankama na Balkanu preda posebnom pravnom licu u državnom vlasništvu.

    Ostatak Hypo banke izvan Balkana bi trebalo da pređe u banku za razgrađivanje, što podrazumeva da će se nerentabilne poslovne jedinice postepeno gasiti, a za to će i dalje biti neophodan državni novac za obezbeđivanje potrebnog kapitala.

    Kako prenosi agencija APA, izmešteni "SEE Holding AG" sa bankama na Balkanu ubuduće će delovati kao Hipo Grup Alpe Adria AG, i trebalo bi da bude prodat tokom ovog meseca.

    Trenutno se vode razgovori sa jednim ponuđačem, američkim fondom Advet.

    Predsednik upravnog odbora Hypo banke, Aleksander Piker, smatra odluku Skupštine akcionara važnim formalnim korakom kojim su stvoreni uslovi za razgrađivanje banke.

    Hypo radi na tome da što je moguće više smanji troškove razgrađivanja banke po poreske obveznike, dodao je on.

    Ukoliko sve bude teklo po planu, prodaja ćerki banaka na Balkanu, odnosno potpisivanje odgovarajućeg kupoprodajnog ugovora, trebalo bi da se obavi pre 30. oktobra, tvrdi APA.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE