Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SBB `ulazi` i u Sloveniju

    United grupa, vlasnik SBB kablovskog operatera u Srbiji, ulazi i na tržište mobilne telefonije u Sloveniji kupovinom tamošnjeg mobilnog operatera Tušmobil, saopštila je ta kompanija.

    Ugovor o preuzimanju je, kako je saopšteno, već potpisan između kablovskog operatera Telemah u Sloveniji koji posluje u okviru United grupe i Tuš Holdinga.

    Nakon preuzimanja, kako je saopšteno, Telemah planira investicije u mobilnu infrastrukturu i u narednih godinu dana korisnici će, kako je navedeno, imati pristup 4G mreži, pristup internetu sa brzinama i do 200 Mbps.

    Ubeđen sam da ćemo imati uspešnu priču i u mobilnim komunikacijama, tako što ćemo korisnicima ponuditi širi spektar mobilnih usluga, izjavio je u saopštenju generalni direktor Telemaha Marko Šter.

    United Group (Telemach/SBB) inače, preko svojih članica, posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji – gde ima 1,9 miliona pretplatnika na kablovsku i satelitsku TV, širokopojasni internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

    Od marta 2014. United grupa je u većinskom vlasništvu KKR, globalne investicione kompanije sa sedištem u Njujorku, koji upravlja sa 94,3 milijarde kapitala, a čiji je suinvestitor Evropska banka za obnovu i razvoj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE