Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slovenački lanac beži iz BiH

    Slovenački trgovački lanac TUŠ zvanično je potvrdio pisanje medija da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini, obrazlažući svoju odluku prirodnim katastrofama.

    Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja, TUŠ Trade je pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u BiH, navodi se u obaveštenju uprave slovenačke kompanije upućenom na adrese 92 dobavljača u BiH.

    "Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljne aktivnosti nekih dobavljača koji nisu imali razumevanje za situaciju, pa su svojim blokadama poslovanja onemogućili njeno prevazilaženje."

    Zbog navedenog TUŠ se suočavao s velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučio da zatvori prodavnice, obrazlaže se u pismu.

    Na obaveštenje slovenačkog distributera, dobavljači u BiH su burno reagovali optužujući TUŠ da pokušava da ih prevari, koristeći prirodne katastofe kao izgovor, što je, kako navode, samo još jedna u nizu bahatosti. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE