Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Štrajk ugostitelja zbog `bahatih poreznika`

    Ugostitelji iz Novog Sada i cele Srbije organizovaće u sredu, 22. oktobra štrajk upozorenja, tokom kojeg će obustaviti rad na jedan sat, u znak protesta protiv, kako kažu, bahatosti poreskih inspektora.

    Predstavnik Udruženja ugostitelja Dragan Stanojević rekao je, na konferenciji za novinare u Novom Sadu, da je u protekla tri meseca u tom gradu inspekcija zatvarala lokale i zbog najmanjih prekršaja.

    Stanojević je rekao da je ugostiteljima trenutno najveći problem upravo zatvaranje lokala od sedam do 14 dana tokom inspekcije, jer tada nema prometa i ne mogu da zarade kako bi izmirili dažbine.

    Kako je objasnio, cilj štrajka i akcije jeste regulisanje evidentiranja prometa robe, kao i usaglašavanje rada poreskih inspektora na teritoriji cele zemlje, a ukoliko situacije ne bude bila poboljšana, ugostitelji su najavili da će pooštriti štrajk.

    Poreska uprava je u Novom Sadu zatvorila oko 200 lokala, a u obrazloženju, koje je zalepljeno na zatvorenim lokalima, navela je da je "evidentiranje prometa osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza".

    Pojedini novosadski ugostitelji su pored tog upozorenja Poreske uprave nalepili svoja upozorenja, u kojima su poručili da poreznici "lažu".

    Ustanovili su da su uredno izdavani fiskalni računi, da su svi radnici uredno prijavljeni, da u kasi nema ni viška ni manjka novca. Zatvaraju nas zbog robnog manjka u magacinu u vrednosti od 6.460,00 dinara, pisalo je na natpisu zalepljenom na jednom od zatvorenih lokala.

    U drugom lokalu nakon zatvaranja su naveli da im je Poreska uprava u magacinu pronašla višak od četiri flašice soka i pet flašica kisele vode i zbog toga je zatvorila kafić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE