Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od besplatnih akcija dividenda 600 dinara

    Građani koji nisu prodali besplatne akcije dobiće u ovoj godini na ime dividendi oko 600 dinara, dok su prethodne godine dobili 350 dinara.

    Aerodrom Nikola Tesla je prošlu godinu završio sa profitom od 13,3 miliona dinara, a kompanija je odlučila da malim akcionarima podeli 1,2 miliona. NIS će na ime dividende ukupno podeliti 13,1 milijardu dinara, što je 25 odsto od prošlogodišnje dobiti kompanije.

    Na računima građana koji do sada nisu prodavali besplatne akcije sada je mnogo više i njihove deonice na Beogradskoj berzi sada vrede oko 5.280 dinara.

    Pet akcija NIS vredi 4.425 dinara, a jedna deonica Aerodroma 857 dinara. Na računima građana u Poštanskoj štedionici je i dodatnih 600 dinara koje su kompanije podelile na ime dividende.

    Oko 4,8 miliona građana dobilo je po pet akcija NIS početkom 2010, a godinu dana kasnije i po jednu deonicu Aerodroma. Građanima je podeljena i 31 deonica Telekoma Srbija, od kojih će novac (oko 70 evra) dobiti kad država proda ovu kompaniju.

    Građani koji su imali pravo na besplatne akcije, ali ih nisu prodali, sve informacije o svojim deonicama mogu da dobiju u Poštanskoj štedionici na čijim šalterima se one i prodaju samo uz ličnu kartu.

    U ovoj banci potrebno je dati nalog za prodaju, a dan posle novac će biti uplaćen na dinarski račun. Uslov je da tog dana na berzi ima dovoljno kupaca deonica kojih prodajete, i to po ceni koju tražite. Besplatne akcije do sada je prodalo oko 2,3 miliona građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE