Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odlazak džentlmena modne industrije: Kako je radio i šta je mislio o ženama

    Džentlmen modne industrije, Oscar de la Renta, je preminuo u 82 godini života. Prepoznatljiv po klasičnom dizajnu i elegantnoj silueti, bio je jedan od omiljenih dizajnera velikih holivudskih zvezda, ali i Prvih dama, poput Nancy Reagan, Betty Ford, Laurae Bush i Hillary Clinton. Nakon što se izlečio od raka koji mu je dijagnostifikovan još 2006. izjavio je: „Jedino izvesno u životu je da ste rođeni i da ćete umreti. Mi uvek mislimo da ćemo živeti zauvek. Taj momenat smrti nikada nećemo prihvatiti. Jedino što sam naučio iz ovog upozorenja jeste da u životu treba ceniti svaki dan“.

    Svoju prvu praksu je imao kod svetski priznatog, španskog dizajnera, Cristobala Balenciage, gde je, kako on šaleći se kaže, ’skupljao špenadle sa poda’. Ali moda je bila ono čime je on želeo da se bavi: „Moj otac je želeo nešto drugo za mene. da sam mu ikada rekao da ću postati modni dizajner, umro bi na licu mesta“. Ali de la Renta je postao ono što je želeo, i postao je jedan od najboljih, i tada više niko nije preispitivao njegove izbore.

    Kroz svoju karijeru, želeo je da ukaže puno poštovanje ženama za koje je i kreirao. A ovo je ono što je on imao da kaže o modi i ženama:

    Pratiti modu, znači oblačiti se moderno. Imati stil, znači biti svoj.

    Želim da pravim odeću koju će ljudi nositi, a ne koja će privući pažnju na modnoj pisti.

    U sve što radite unosite svoje emocije.

    Za svaku sezonu sam inspirisan ženom.

    Morate da hodate kao da tri muškarca idu iza vas.

    Osobine kojima se najviše divim kod žene su samopouzdanje i ljubaznost.

    Moj posao kao dizajnera je da učinim da se žena oseća najbolje moguće.

    Kada sam počinjao, žena je odlazila u radnju da kupi haljinu. Videla bi roze i crvenu, i onda bi se setila da njen muž, koji će verovatno platiti tu haljinu, voli da je vidi u rozem. I tako ona kupi roze. Danas, ista žena uđe u radnju i seti se da njen muž voli da je vidi u rozem, i kupi crvenu.“

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE