Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gazprom investira blizu 20 milijardi evra

    Savet direktora Gazproma utvrdio je povećanje investicionog programa za 2014. godinu, na 1.026 milijardi rubalja, odnosno 19,7 milijardi evra, što je za 4,2 milijarde evra više u poređenju sa investicionim programom iz decembra 2013. godine.

    Kako je saopštila kompanija, obim kapitalnih investicija dostići će 816,57 milijardi rubalja (rast od 115,46 milijardi). Od toga će u kapitalnu izgradnju biti usmereno 804,86 milijardi rubalja (106,64 milijardi više), a na prevođenje u vlasništvo Gazproma stalne imovine 11,71 milijardi rubalja (8,81 milijardu više).

    Gazprom razmatra i mogućnost dobijanja listinga na Hongkonškoj berzi i povećanja nivoa listinga na Singapurškoj berzi, saopštila je kompanija nakon sednice saveta direktora.

    Trenutno Gazprom razmatra mogućnosti diversifikacije izvora finansiranja imajući u vidu azijska tržišta kapitala. Kompanija vodi niz pregovora s azijskim finansijskim institucijama o mnogim pitanjima, među kojima je i mogućnost plasiranja evroobveznica u azijskim valuta, navodi se u saopštenju.

    Savet direktora Gazproma je konstatovao da je geopolitička situacija oko Ukrajine i uvođenje sankcija Rusiji negativno uticalo na većinu ruskih kompanija.

    U složenim uslovima Gazprom smatra da je neophodno nastaviti kurs trenutne finansijske strategije koja obezbeđuje finansijsku stabilnost kompanije i omogućava joj da blagovremeno reaguje na moguće pogoršanje situacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE