Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aplikacije za sigurniji iBanking

    Kompanije New Frontier Group (NFG) i BehavioSec, vodeći proizvođač softverskih rešenja za identifikaciju korisnika, objavile su strateško partnerstvo koje podrazumeva rad na uvođenju i primeni BehavioSec rešenja u okviru aplikacije za internet bankarstvo koju je razvila NFG.

    NFG, vodeća kompanija za digitalnu transformaciju u centralno-istočnoj Evropi, koristiće BehavioSec višeslojni pristup za identifikaciju i verifikaciju korisnika u cilju povećanja bezbednosti svog iBanking rešenja.

    U ovom jednostavnom i automatskom procesu nije potrebna dodatna oprema, niti angažovanje korisnikanavodi se u saopštenju kompanija.

    BehavioSec rešenje praćenjem načina korišćenja uređaja, poput dinamike kucanja ili pokreta, jačine pritiska i ugla pri prevlačenju prsta po displeju smartfona, definiše "profil" korisnika i automatski ga upoređuje sa zapisima prethodnih korišćenja.

    Na ovaj način prepoznaje se da li je reč o ovlašćenom korisniku ili pokušaju napada. Softver BehavioSeca znatno ubrzava otkrivanje prevare i prepoznaje da li je reč o ovlašćenim klijentima, ili o onima koji tako pokušavaju da se predstave.

    Direktor u kompaniji New Frontier Group, Gregor Bierent, rekao je da sa BehavioSec rešenjima daju klijentima potrebnu bezbednost na ekonomičan, ali siguran način i bez kompromisa po pitanju korisničkog iskustva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE