Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prosečna plata u Crnoj Gori 476 evra

    Prosečna neto zarada u septembru u Crnoj Gori je iznosila 476 evra i veća je 0,6 odsto u odnosu na avgust, pokazuju podaci crnogorskog zavoda za statistiku Monstat.

    Prosečna zarada je bila 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vredela 795 evra. Prosečna zarada u septembru u odnosu na isti mesec prošle godine porasla je 0,2 odsto, dok je u odnosu na prosečnu zaradu u prošloj godini pala 0,6 odsto.

    Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cene u septembru u odnosu na avgust porasle 0,5 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabeležile rast od 0,1 odsto, navodi se u izveštaju Monstata.

    Prosečne zarade su zabeležile rast u sektorima ostale uslužne delatnosti 21,3 odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 9,6 odsto, prerađivačka industrija 6,2 odsto, trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala 4,3 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 3,4 odsto.

    Pad je zabeležen u sektorima snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 9,1 odsto, vađenje ruda i kamena 3,6 odsto, usluge smeštaja i ishrane 2,8 odsto, poslovanje sa nekretninama 1,7 odsto, saobraćaj i skladištenje 1,3 odsto, građevinarstvo 1,2 odsto, informisanje i komunikacije 1,1 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,6 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE