Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Utva na meti Jugoimporta SDPR

    Državni trgovac naoružanjem i proizvodima namenske industrije Jugoimport SDPR jedini je zainteresovani strateški partner za kupovinu pančevačku fabriku aviona Utva, nezvanično saznaju Novosti.

    Pančevačka fabrika aviona time bi mogla da overi višegodišnju saradnju sa SDPR, čije bi strateško partnerstvo bila nova finansijska injekcija za nekadašnjeg giganta, piše taj list.

    U ovom preduzeću očekuju da će Utva nastaviti da radi u svojoj branši i da će se proširiti. Smatraju i da je važno što je Utva proglašena za firmu od posebnog značaja za odbranu Srbije, što će dati značaj i težinu odluci kako će se transformisati.

    Prema saznanjima Novosti, u Pančevu će se proizvoditi avioni i komponente za helikoptere i bespilotne letelice iz namenske industrije.

    U poslednjoj deceniji, posle bombardovanja 1999. godine, zaposleni u Fabrici aviona Utva preživljavali su zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom odbrane i proizvodnji lasta namenjenih iračkim oružanim snagama. U Utvi smatraju da bi i uništeni deo fabrike mogao brzo da se obnovi i modernizuje.

    Početkom godine najavljivana je saradnja Utve sa kompanijom Mubadala, u vezi sa proizvodnjom delova za Boeing i Airbus. U ovoj firmi kažu da mogućnost dogovora i saradnje sa kompanijom iz Abu Dabija i dalje postoji, mada još nema konkretizacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE