Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Luka Beograd demantuje navode Poreske uprave o dugovima

    Akcionarsko društvo "Luka Beograd" demantovalo je izveštaj Poreske uprave po kome pripada grupi najvećih poreskih dužnika u Srbiji, sa ukupnim neregulisanim obavezama u visini od 958 miliona dinara.

    "Ova firma je uvek u tačnim iznosima i bez kašnjenja besprekorno izmirivala sve svoje poreske obaveze i spada u najveće i najažurnije velike poreske platiše. Ne može se govoriti o bilo kakvoj poreskoj utaji ili evaziji, već je Poreska uprava smatrala da treba da oporezuje transakcije za koje smatramo da nisu oporezive", piše u saopštenju.

    Ocenjuje se da je donošenjem rešenja po ubrzanoj proceduri, po kojima poreski dug tog preduzeća iznosi više od 500 miliona dinara, a zatezna kamata oko 430 miliona dinara, zakon prekršila Poreska uprava a ne "Luka Beograd".

    "Poreska uprava je donela rešenje po kome je sa oko 200 miliona dinara oporezovala promet gradjevinskog zemljišta iako je ono vlasništvo države, a ne 'Luke Beograd', pa samim tim nije u prometu niti je 'Luka' mogla njime upravljati", navodi se u saopštenju.

    To preduzeće je najavilo da će po okončanju upravnih sporova izmiriti sve obaveze sa pripadajućom kamatom, dodavši da je na tekućem računu "Luke Beograd" trenutno stanje oko 500 miliona dinara.

    Poreska uprava Srbije objavila je ranije spisak najvećih poreskih dužnika, koje predvodi kragujevačko preduzeće "Zastava oružje" čiji je dug 7,39 milijardi dinara dok je poreski dug "Luke Beograd" procenjen na 958 miliona dinara.

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE