Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BiH: Uhapšeni direktori Eroneta i direktorka TV Pink BiH

    U velikoj policijskoj akciji u Bosni i Hercegovini uhapšeni su direktori telekom firme HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula, i još sedam osoba.

    Među njima  su i Neven Kulenović, direktor marketinške agencije koja je zaključivala velike poslove otkupa prava na prenose značajnih sportskih takmičenja, kao i Lajla Torlak, direktorka TV Pink BiH.

    Hapšenje je potvrdilo državno tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu i izvedena akcija u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prenosi Seebiz.

    Uz hapšenja sprovedene su i pretrage na 17 različitih lokacija.

    "Reč je o osobama osumnjičenim za kaznena dela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreskim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilionskim iznosima", pojašnjeno je iz državnog tužilaštva.

    Prvi na popisu osumnjičenih je Neven Kulenović (47) direktor marketinške agencije S.V.R.S.A iz Sarajeva, a na popisu su i Belma Kulenović (42), Sanjin Kulenović (44), Lajla Torlak (36), Darko Aleksić (49)te Ejub Kučuk (41) i Senad Zaimović (50), kao i direktori mostarskog "Eroneta" Prlić i Bakula.

    Državno tužilaštvo BiH navodi kako se sprovodi intenzivna istraga u kojoj je ostvarena i međunarodna saradnja policijama i pravosuđima drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske s ciljem otkrivanja i dokumentiranja počinjenih kaznenih dela.

    Istaknuto je kako su finansijskim malverzacijama koje su predmet istrage budžet BiH i njeni građani oštećeni za višemilionske iznose.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE