Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU `oslobodila` 248 miliona evra za Sloveniju

    Evropska unija ovih dana je dopustila Sloveniji korišćenje 248 miliona evra iz evropskog budžeta, a reč je o sredstvima koja su joj početkom godine bila zamrznuta zbog primedbi Brisela na slovenački sistem javnih nabavki.

    "Korišćenje evropskih sredstava je normalizovano. Isplata koja je bila blokirana zbog ustanovljenih nepravilnosti sada se nastavlja, a narednih nedelja očekujemo priliv od 248 miliona evra, potvrdila je Mateja Vraničar iz Ministarstva finansija.

    Sredstva su deblokirana nakon što je slovenačka vlada prihvatila primedbe revizijskih organa Evropske komisije na sistem javnih nabavki u Sloveniji, odnosno konkurse za evropska sredstva.

    Radilo se o odredbi prema kojoj stručnjaci koji učestvuju u odabiru projekata moraju biti članovi slovenačke inženjerske komore, što je Brisel ocenio diskriminirajućim i to je sada ispravljeno.

    Vraničar je ocenila da će Slovenija do kraja godine iz fondova Evropske unije iskoristiti jednu milijardu evra odobrenih sredstava, umesto 1,2 milijarde, kako je to planirala prethodna vlada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE