Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Širi se regionalna Inicijativa o zapošljavanju mladih

    U okviru Međunarodne konferencije "HR Business Arena 2014." u Beogradu, Inicijativi o zapošljavanju mladih u regionu pridružile su se još četiri kompanije, BIOMELEM, WIFI Hrvatska, HRPRO i Ernst & Young Srbija.

    Povelju o budućoj zajedničkoj saradnji u sklopu te Inicijative potpisali su predstavnici tih kompanija, a programski direktor konferencije Karmen Majetić Pavić rekla je da se time praktično nastavljaju aktivnosti koje su pokrenute u aprilu ove godine na velikoj konferenciji u Dubrovniku.

    >>>>Regionalni giganti zapošljavaju mlade

    "Nastavićemo sa konkretnim aktivnostima i naredne godine a važno je da su kompanije već počele da sarađuju i rade na kreiranju programa zapošljavanja mladih", rekla je Majetić Pavić Tanjugu.

    Ona je navela da su predstavnici kompanija koje su potpisale Povelju u sklopu Inicijative o zapošljavanju mladih, već počeli sa kreiranjem programa i da sarađuju. Planirane su lokalne radionice u Srbiji i u Hrvatskoj, na kojima će učestvovati potpisnice Povelje i predstavnici resornih ministarstava, kako bi se napravio zajednički plan aktivnosti.

    Nadamo se da ćemo ga pokrenuti do marta iduće godine kada je planirana nova konferencija "HR Business Arena", tako da verujem da ćemo do tada imati konkretne rezultate, rekla je Majetić Pavić i izrazila zadovoljstvo što su se inicijativi pridružile četiri nove kompanije, dve is Srbije i dve iz Hrvatske.

    Direktorka WiFi Hrvatska Karmen Tariba rekla je da je ta kompanija odlučila da se priključi Inicijativi zbog toga što smatra da doživotno učenje nije u dovoljnoj meri zastupljeno, odnosno da bi trebalo da se prihvati kao obaveza nastavak obrazovanja i sticanja prakse i nakon diplomiranja.

    Ona je, navodeći primere iz tog edukativnog centra, rekla je da već sada zapošljavanju mlade i da postoje programi usavršavanja koji traju godinu dana, a da se nakon toga oni i zapošljavaju.

    Predstavnik kompanije Ernst & Young Srbija Stephen Fish rekao je da je važno smanjiti ovako veliku nezaposlenost među mladima i da je zato ta kompanija odlučila da podrži mlade ljude koji bi trebalo da budu budući lideri. Kako je kazao važno je da steknu iskustva, učestvuju u različitim praksama i usavrše se.

    Na konferenciji je rečeno da je u zemljama regiona od ukupnog broja nezaposlenih više od 50 odsto čine mladi. Učesnici skupa su takođe ukazali da bi trebalo da budemo spremni da brzo reagujemo na promene, smanjimo stopu nezaposlenih a veliku odgovornost, smatraju, imaju privreda i poslodavci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE