Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Nema izuzetaka od štednje`

    Izuzetaka od mera fiskalne konsolidacije ne bi trebalo da bude, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović konstatujući da, ako lekari, sudije i prosvetni radnici budu isključeni iz mera štednje, onda neće imati gde da se uštedi.

    On je pozvao prosvetare, koji štrajkuju zahtevajući da budu izuzeti iz predloženih mera štednje, da sagledaju koliko sati nedeljno rade i na koji način bi mogli dopunskim radom da nadonade najavljeno smanjenje zarada.

    "Razumem da je njima teško, ali ako se izuzmu kategorije koje primaju između 40.000 i 60.000 dinara ne bismo imali na čemu da uštedimo", rekao je Vujović gostujući na RTS.

    >>>>Prvi rezovi sa prvim snegovima

    Ministar je najavio da prave uštede slede i one će se naći u budžetu za narednu godinu. A štedeće se na kupovini dobara i usluga, na smanjenju i ukidanju nerealnih subvencija, povećanju naknada za tranzit gasa koje su, kako je rekao, bez razloga prepuštane susednim zemljama.

    Učinićemo i veće napore na povećanju prihoda. U poslednja tri meseca prihodi rastu zbog bolje i veće discipline, rastu prihodi od PDV, rekao je Vujović i dodao da će se štedeti i rešavanjem statusa preduzeća u restrukturiranju i javnih preduzeća.

    Ministar je najavio dolazak pregovaračke misije MMF u Srbiju, već početkom novembra i ponavlja da je "za nas ta misija veoma važna pošto šalje pozitivan signal investitorima koji žele da ulažu u Srbiju".

    Sve to, poručio je Vujović, Srbiju bi trebalo da već naredne godine dovede do ekonomskog oživljavanja, a 2017. i na pitanju ozbiljnog rasta i razvoja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE