Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić:Očekujem saglasnost o infrastrukturnim projektima

    Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da očekuje da na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana i predstavnika Evropske komisije u Beogradu bude postignuta saglasnost o infrastrukturnim projektima, ali i obezbedi podrška za razvoj malih i srednjih preduzeća.

    "Očekujem da na sastanku dodje do usaglašavanja na infrastrukturnim projektima koji su važni za region, ne samo u smislu da obezbedjujemo rad našim preduzećima koja mogu da učestvuju u tim javnim radovima, nego i lakše obezbedjivanje sredstava za realizuju tih projekata", rekao je Sertić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

    Dodao je da bi na sastanku trebalo da se obezbedi i logistička podrška za razvoj malih i srednjih preduzeća i njihovo povezivanje u regionu.

    Na skupu "Ekonomsko upravljanje i povezanost", koji se održava u hotelu "Metropol", trebalo bi da učestvuju šefovi diplomatija i ministri ekonomije ili finansija Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore, kao i visoki predstavnici medjunarodne zajednice i EU.

    Evropsku komisiju predstavljaće potpredsednik Jirki Katainen, komesar za proširenje EU Stefan Fule, specijalni izaslanik italijanskog predsedništva EU Andrea Orizio, kao i generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović.

    Upitan o predlogu rebalansa budžeta, Sertić je istakao da on predvidja značajno umanjenje subvencija, posebno za javna preduzeća, koja će, kako je naveo, morati detaljno da obrazlože gde je otišao svaki dinar koji su dobili.

    Prema njegovim rečima, imperativ je da javna preduzeća uspešno posluju, zbog čega će vlada uskoro izaći s novim paketom mera koja se odnose na njihov rad.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE