Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vesić apelovao na firme da zaposlenima plaćaju markice

    Beogradski menadžer Goran Vesić apelovao je na kompanije koje imaju više od 200 zaposlenih da zaposlenima plaćaju markice i tako podrže napore grada za stabilizaciju javnog prevoza, prenela je danas Gradska uprava.

    U pismu upućenom kompanijama navodi se da je namera ovakvog obraćanja da se podrže napori grada da finansijski stabilizuje gradski javni prevoz i tako ga učini boljim i kvalitetnijim, istiće se u saopštenju Gradske uprave.

    U pismu upućenom kompanijama pobrojane su pogodnosti koje preduzeće može da ostvari plaćanjem usluga prevoza za zaposlene preko računa.

    "Tako je popust od tri do 15 odsto na neto iznos naknade za prevoz, u zavisnosti od broja zaposlenih za koje se vrši plaćanje prevoza. Tri odsto za 30 do 199 zaposlenih, pet odsto za 200 do 1.000 zaposlenih, 10 za 1.001 do 2.000 zaposlenih i 15 odsto popusta za 2.001 i više zaposlenih", navodi se u pismu gradskog menadžera.

    Dodaje se da je moguć i povraćaj PDV-a od 10 odsto – kada se plaćanje prevoza vrši gotovinski, a ako se plaćanje vrši preko računa, kompanija dobija račun za uslugu prevoza na osnovu kojeg iznos PDV-a koristi kao odbitnu stavku, stoji u pismu koje prenosi Informativna služba grada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE