Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povećati broj prevoznika za rusko tržište

    Usled povećane robne razmene sa Rusijom koja će ove godine najverovatnije premašiti tri milijarde dolara, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom saobraćaja Rusije Maksimom Sokolovim o većem broju dozvola za međunarodne prevoznike za rusko tržište.

    Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom saobraćaja Ruske Federacije Maksimom Sokolovim o povećanju kontigenta dozvola za međunarodne prevoznike za rusko tržište pošto je povećana i robna razmena između dve zemlje.

    Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ocenila je da je veoma važno da se poveća broj dozvola i na taj način izađe u susret potrebama prevoznika, s obzirom na to da se povećava obim razmene.

    Ruska strana je spremna da razgovara o liberalizaciji režima dozvola, što će biti jedna od tema naredne sednice rusko-srpske Mešovite komisije za drumski transport, sredinom novembra u Beogradu, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

    Kao prvi korak, razgovaraće se o liberalizaciji dozvola za kamione kategorije evro 3, 4, 5 i 6, odnosno o povećanju broja bilateralno tranzitnih dozvola za 1.500 do kraja ove godine i na ukupno 12.000 u narednoj godini.

    Takođe, na sastanku u Beogradu jedna od tema biće i veće učešće ruskih prevoznika u robnoj razmeni između dve zemlje.

    Mihajlović i Sokolov su se saglasili da je saradnja u oblasti saobraćaja dobra, posebno zbog ubrzane realizacije infrastrukturnih projekata, kao i da postoje mogućnosti za započinjanje novih projekata, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE