Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić:Država ostaje vlasnik RTB Bor

    Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandra Antić izjavio je danas u Boru da oglas za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" nije objavljen sa idejom da se ta kompanija proda.

    "Država hoće da ostane vlasnik RTB-a i da pronadje strateškog partnera koji će investistirati u razvoj tehnologije i poslovanja", rekao je Antić prilikom posete RTB-u, saopšteno je iz te kompanije.

    Antić je rekao da ima domaćih, ali i stranih kompanija i investicionih fondova koji imaju ozbiljne namere da investiraju u regionu Bora.

    "Pre svih je to Goldman Sachs, koji uvek predstavlja ozbiljne igrače u ovoj branši, ali videćemo koga, kada počnu razgovori", rekao je Antić.

    Ministar rudarstva i energetike Srbije rekao je da u ukolini Bora ozbiljne kompanije, koje su na svetskom glasu, istražuju potencijalna nalazišta rude bakra.

    "Sa njima moramo ostvariti saradnju jer će sutra, ako udju u fazu otvaranja rudnika i eksploatacije, one doći u RTB i tu preradjivati rudu", rekao je Antić.

    On je rekao i da se čine maksimalni napori da se nova topionica u RTB-u, završi u skladu sa predvidjenim rokovima i da se očekuje da će kada počne rad, značajno da doprinese privrednom rastu Srbije. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE