Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska aplikacija postala hit u svetu

    Aplikacija PhotoMath koju je razvila hrvatska firma MicroBLINK, a koja je predstavljena ovih dana na konferenciji TechCrunch Europe u Londonu, izazvala je ogromnu pažnju svetskih medija.

    Hrvatska aplikacija, koja radi na principu prepoznavanja i rešavanja matematičkih jednačina pomoću pametnog telefona, našla se na ovom programersko-tehnološkom takmičenju u samom finalu, među oštrom konkurencijom, a iako je nagrada od 50.000 dolara izmakla "za dlaku", PhotoMath aplikacija "potukla" je u online trgovinama aplikacija velika imena, poput Facebook Messengera, prenose hrvatski mediji.

    PhotoMath je u prvih 24 sata na AppStoreu preuzeta je 110.000 puta, a web stranica pogledana milion puta.

    Renomirani inostrani mediji, poput Forbesa, Business Insidera i CNN Editiona, nakon ovog uspeha raspisali su se o PhotoMath aplikaciji.

    "Matematika je jedan od najtežih predmeta u školi… Ali što ako biste imali mogućnost koristiti vaš pametni telefon za rešavanje jednačina, jednostavno tako što snimite zadatak vašim telefonom, a aplikacija potom radi za vas? To je ideja koja stoji iza aplikacije PhotoMath", piše Forbes i nastavlja s detaljnim opisom aplikacije.

    Business Insider način rada PhotoMath aplikacije opisuje kao "magičan"

    "Ova pametna aplikacija skenira i trenutno rešava matematičke zadatke koristeći kameru vašeg telefona", stoji u naslovu članka o PhotoMath aplikaciji magazina Business Insider, u kojem se način rada ove aplikacije opisuje kao "magičan".

    CNN u svom magazinu Edition takođe donosi detaljan opis aplikacije, u kojem stavlja naglasak na mogućnosti koje aplikacija donosi, ali ukazuje i na "preterano korištenje pametnih telefona kod učenika i studenata, čemu će ova aplikacija još više pridoneti".

    Inače, aplikacija PhotoMath nastala je iz pilot-projekta pokrenutog još 2012. godine, a nudi trenutno rešenje koje uključuje detaljni postupak rešavanja matematičkog zadatka. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE