Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nectar traže Afrikanci, Kinezi, Japanci…

    Proizvodi srpske kompanije Nectar uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana, sudeći po velikom interesovanju kupaca i distributera iz tih zemalja na sajmu prehrambene industrije SIAL, u Parizu.

    Nectar, u čijem je vlasništvu slovenački Fructal, ove godine svoje proizvode na SIAL predstavlja na štandu površine 120 metara kvadratnih, a kako je Tanjugu izjavio generalni direktor kompanije Nectar Čedo Praška, dnevno imaju po 50 zainteresovanih partnera.

    Praška je ukazao da je strategija Nectara upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu, jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova.

    Utisci su pozitivni… dosta kontakata je ostvareno, pre svega sa zainteresovanim kompanijama sa Dalekog istoka i ovih dana očekujemo finalizaciju tih razgovora, kazao je Praška.

    Praška je dodao da su kupci sa dalekih tržišta zainteresovani pre svega za gotove proizvode, a iskazane su namere i za ugovore koji se odnose na distribuciju poluproizvoda, smrznuto voće, kaše, voćne koncentrate….

    On je podsetio da Nectar i Fructal zajedno već izvoze na 50 različitih tržišta, a među partnerima ima dosta iz EU i Rusije…. Napominje da je Nectar najveći prerađivač voća i proizvođač sokova u jugoistočnoj Evropi. U pogonima te kompanije, na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji, godišnje se preradi 100.000 tona voća.

    Nectar je plasirao i portfolio organskih proizvoda, koji su uglavnom interesantni za zapadna razvijena tržišta. Već prošle godine krenuli sa izvozom, a očekujemo ove godine ozbijniji rast, kazao je Praška.

    Najveći međunarodni sajam prehrambene industrije SIAL 2014, održava se u Parizu do 23. oktobra, a na njemu učestvuje 6.300 izlagača iz 105 zemalja. Nectar je na SIAL dobio nagradu za najbolju inovaciju za "fructal ice tea" i "booster" energetsko piće.

    Foto: www.nectar.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE