Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od EBRD 200 miliona evra za osiguranje depozita

    Evropska banka za obnovu i razvoj obezbediće 200 miliona evra stendbaj kreditne linije Agenciji za osiguranje depozita, kako bi se ojačala stabilnost bankarskog sektora.

    Finansijskom podrškom EBRD ovoj nezavisnoj javnoj instituciji koja upravlja Fondom za osiguranje depozita, obezbediće se efikasna i kredibilna zaštita osiguranih depozita, uz pomoć Srbiji u rešavanju preostalih izazova u bankarskom sektoru, navodi se u saopštenju EBRD za Srbiju dostavljenom Tanjugu.

    Dokapitalizacija Fonda za osiguranje depozita takođe ima za cilj privlačenje novih investicija u finansijskom sektoru. Dodatna bespovratna sredstva obezbediće Vlada Luksemburga i specijalni akcionarski fond pri EBRD.

    Projekat osiguranja depozita je posebno značajna investicija za EBRD, jer podržava razvoj infrastrukture domaćeg bankarskog tržišta, navodi se u saopštenju.

    "Podržavamo napore Vlade da ojača stabilnost finansijskog sektora, pa samim tim i ova transakcija predstavlja jasan dokaz posvećenosti ove evropske banke", rekao je direktor EBRD za Srbiju Matteo Patrone.

    Prema rečima ministra finansija Dušana Vujovića, ovaj ugovor sa EBRD potvrđuje važno partnerstvo u unapređenju sistema osiguranja depozita i značajan je podstrek finansijskom sektoru zemlje, a finansijska podrška će, dodao je, doprineti jačanju poverenja deponenata i zaštiti potencijalnih investitora. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE